Jaime Casas Pla


Biografia:

Va néixer l’any 1945 a Barcelona, però viu al Prat de Llobregat. És doctor en Farmàcia per la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, diplomat en Òptica Oftàlmica i Acústica Audiomètrica, farmacèutic especialista en Farmàcia Galènica i Industrial, i també és diplomat en Direcció de Producció. Professionalment la seva activitat s’ha centrat en la indústria farmacèutica, l’òptica ortopèdia i l’oficina de Farmàcia. També ha estat professor associat de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, i pertany a nombroses institucions científiques i culturals. És especialista en Numismàtica i Medallística Sanitària Farmacèutica, i és col·laborador habitual en diversos mitjans de comunicació sobre temes sanitaris, farmacèutics i numismàtics farmacèutics.




Obra Publicada:

Apunts sobre la premsa periòdica escrita i informàtica desprès de la Guerra Civil Espanyola (1936) en el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona. Premsa Farmacèutica Corporativa Catalana. Monografia II. Pàg. 67 a 78. Ed. Societat d’Amics de la Història i de la Ciència Farmacèutica catalana. Barcelona, 2003.

ANE, 50 aniversari 1955–2005. Jaime Casas Pla i Josep Pellicer Bru, Barcelona, Asociación Numismàtica Española. 2005.

Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya. 50 anys. Jaime Casas Pla i Xavier Sorní Esteva, Barcelona: Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya, 2006.

Cien farmacias con historia. Jaime Casas Pla, Xavier Sorní Esteva, Barcelona, Ediciones Mayo, S.A., 2006.

Farmacias históricas de Cataluña. Jaime Casas Pla, Maria Isabel Marín i Silvestre, Xavier Sorní Esteva, Consol Bancells, Pere Trilla Nabau. Barcelona. Àngle Editorial, S.L. 2007.

Notafilia y Ciencias de la Salud. Jaime Casas Pla, 2012.


Referències:

Revista El Prat núm. 168 d’abril de 2012

Pàgina web Numismático digital. http://www.numismaticodigital.com/noticia/5481/El-autor-y-su-obra/“esta-obra-intenta-ofrecer-pequeña-aportación-notafilia-historia-ciencias-salud-ya-tiene-constancia-ninguna-otra-características”.html

Associació Numismàtica Espanyola. http://www.numisane.org/Ane.htm