Pere Izquierdo Tugas


Biografia:

Va néixer a Gavà l’any 1963, però viu al Prat de Llobregat. És llicenciat en Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia per la Universitat de Barcelona. Professionalment és arqueòleg i museòleg. Ha treballat en el Museu Nacional d'Arqueologia Marítima i en el Centre Nacional d'Investigacions Arqueològiques Submarines. Ha estat director del Programa d’Estudis i Projectes de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona i director del Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC), entre d’altres. És un apassionat de la lectura i l’escriptura, ha participat en una desena de llibres col·lectius de tema arqueològic, museològic i patrimonial, i és autor d'una quarantena de llibres especialitzats i més d'una cinquantena d'articles breus de divulgació històrica.


Obra publicada:

L'Ancoratge de Les Sorres, sota el delta del Llobregat, dins l'economia antiga : memòria de llicenciatura dirigida pel Dr. Miquel Tarradell Mateu, presentada a la Universitat Central de Barcelona per Pere Izquierdo i Tugas. Gavà: Autor editor, 1987. Arqueologia.

Les Mines prehistòriques de Gavà, una introducció al neolític català. Autors: Manuel Alonso i Figueres, Pere Izquierdo i Tugas. Gavà: Fundació Pública del Museu de Gavà, 1990. Arqueologia.

La Gestació de Viladecans, dels orígens a 1746, exposició amb motiu del 250è aniversari de la creació de la parròquia de Sant Joan de Viladecans, 1746-1996. Viladecans: Ajuntament de Viladecans, Arxiu Històric de la Ciutat, 1996. Història.

Els Antecedents ibèrics i romans. Autors: Pere Izquierdo Tugas, F. Xavier Menéndez Pablo, Josep Maria Solías Arís. Viladecans: Ajuntament de Viladecans, 1998. Arqueologia.

Els Antecedents ibèrics i romans. Autors: Pere Izquierdo Tugas, F. Xavier Menéndez Pablo, Josep Maria Solías Arís. Viladecans: Ajuntament de Viladecans, Arxiu Històric de la Ciutat, Col·lecció Història de Viladecans 1, 1998. Història.

M.A. (milions d'anys), 30 anys de paleontologia a Catalunya. Autors: Teresa Esquirol, Àngel Galobart i Pere Izquierdo. Sabadell: Institut de Paleontologia Miquel Crusafont, 1999. Paleontologia.

Guia de la Xarxa de Museus Locals. Autors: Pere Izquierdo Tugas, Rosario Rodríguez Fernández i Carme Rius Font. Barcelona: Enciclopèdia Catalana Revistes i Col·leccionables: Oficina de Patrimoni Cultural, Diputació de Barcelona, 2002. Directoris de Museus

Viladecans, terra de pagesos i senyors: els temps medievals. Autors: Dolors Sanahuja Torres, col·laboracions: Àlvar Caixal Mata i coordinadors: Pere Izquierdo Tugas, Manuel Luengo Carrasco. Viladecans: Ajuntament de Viladecans, Arxiu Històric de la Ciutat de Viladecans, 2002. Història.

Interpretar el patrimoni, guia bàsica. Autors: Pere Izquierdo Tugas, Jordi Juan Tresserras, Joan Carles Matamala Mellín. Barcelona: Diputació de Barcelona, 2006. Patrimoni Cultural.



Referències:

La Vanguardia, http://www.lavanguardia.es/premium/publica/publica?COMPID=51309103472&ID_PAGINA=22088&ID_FORMATO=9&turbourl=false

Bloc A l’ombra de Bosch Gimpera. http://www.blogger.com/profile/02784024362263361229

Web Ajuntament del Part. http://www.lacapsa.org/noticies/detall_noticia/_ZCZRBu1Qu4chuvn2OwPJaZX3h8qLy-4YC_pxr6MssajEkQGwun6avA

Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

Biblioteca de Catalunya.