Marta Xirinachs Codina


Biografia:

Va néixer al Prat de Llobregat l’any 1957. És llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona (1980). Ha estat professora de català en diversos nivells educatius: educació primària, secundària i de català per a adults. Ha estat professora del Màster en Lingüística Aplicada, especialitat Planificació i Serveis Lingüístics, de la Universitat de Barcelona i ha participat en diversos cursos de formació de correcció lingüística, traducció i llenguatge administratiu i jurídic. S’ha dedicat professionalment a diferents activitats de planificació i serveis lingüístics dins l’Administració de la Generalitat de Catalunya i, des del juliol del 2005, és la cap de Programes i Gestió de Linguamón – Casa de les Llengües.


Obra publicada:

El llenguatge administratiu: mètode i organització. Diversos autors. Barcelona: Generalitat de Catalunya, Col·lecció Materials núm. 10, 1988.

La redacció de les lleis. Diversos autors. Barcelona: Generalitat de Catalunya, Col·lecció Manuals i Formularis núm. 10, 1995.

Criteris de traducció de textos normatius del castellà al català. Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura, Col·lecció Criteris lingüístics 4, 1999.

Assessorament i serveis lingüístics. Barcelona: Universitat Oberta de Catalunya, Col·lecció Filologia Catalana, 2001.Referències:

Institut Ramon Llull.http://www.llull.cat/monografics/jornades08/_data/Cv/MartaXirinachs.pdf

Observatori per a la cibersocietat. http://www.cibersociedad.net/congres2006/comuns/perfil.php?llengua=ga&id=7018

Biblioteca de Catalunya.

Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.